Усуканица с магданоз и сирене

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
23/09/2016
"Ароматна усуканица, която ще комбинираме не само със сирене, но и с пукани чушлета, чесън и пресни домати от градината "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо737
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тутманик

Начин на приготвяне

Разтворете маята в млякото със захарта и оставете да се активира. В купа пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете маята, добавете останалите продукти и замесете меко тесто. Оставете да втаса, докато удвои обема си. Разточете тестото на голяма правоъгълна кора.

Намажете я обилно с олио, поръсете с нарязан магданоз, подправки и настържете сиренето. Навийте внимателно на руло и го срежете на две по дължина. Обърнете с рязаното на горе и ги усучете.

Навийте на охлюв и го сложете в намаслена тава. Оставете да втаса, намажете с разбит с малко прясно мляко жълтък и печете на 200 градуса около 40 минути.

Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
18.00 лв.
Виж ››

Ще осъзнаете какво удобство е наличието на метална тава в кухнята, щом я получите. Позволява приготвяне на сладкиши, солени ястия, дори салата, ако е в по-голямо количество. Правоъгълната тава има дръжки за още по-голямо удобство при употреба.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар