Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Стек от сьомга с магданозен сос

Стек от сьомга с магданозен сос

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Стек от сьомга с магданозен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-3
"Гурме специалитет, който ще приготвите за не повече от 10 минути! И да не забравите да оставите виното да подиша"

Необходими Продукти

  • сьомга - 600 г
  • сол
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • царевично брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • картофи - печени или варени, за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сьомгата на котлети, посолете, поръсете с черен пипер и оставете да престои в лимоновия сок за 30 минути.

След това загрейте малко мазнина в тиган с незалепващо покритие и запържете равномерно парчетата сьомга.

Извадете рибата, долейте още малко мазнина в тигана и запържете накълцания ситно магданоз.

Добавете черен пипер, малко сол и виното. Оставете да поври за 5 минути.

Поднесете порция сьомга, полята с магданозения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
57
44
35
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нуша Чубриева
Нуша Чубриева
...днес е рождения ми ден бях на работа цял ден исках нещо бързо и вкусно само за мен и съпруга ми, получи се страхотно гарнирах сьомгата с камая и салата от печени чушки с чесън и магданоз..благодаря за прекрасната рецепта!
09.01.2015 20:28
1
Покажи всички подкоментари