Свинско с ориз и зеле

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
21/10/2016
"Класическо ястие, чиито аромат ще ви накара да се облизвате "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 730
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета, сложете в тенджера малко зехтин и запържете до златисто от всички страни. Извадете месото в чиния. Нарежете лука и чесъна на дребно, сложете ги в същата мазнина и гответе до омекване.

Нарежете зелето на дребно, стиснете го с ръце и отцедете добре от течността. Добавете го в тенджерата и разбъркайте. Подправете със червен, черен пипер, малко сол ако е необходимо и един дафинов лист.

Измийте ориза в цедка под течаща студена вода, сложете го в тава, добавете месото, подправете със подправките на вкус и сипете сместа със зелето. Разбъркайте, сипете бульона и поставете в загрята фурна на 180 градуса за 50 минути.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар