Стек с японски барбекю сос Yakiniku tare

lchanlchanНовак7612
25/10/2016
"Една рецепта от далечна Япония!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо252
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за соса Yakiniku tare
  • ябълки - 1/2 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • саке - 3 с.л. за готвене, може да се замени с бяло вино
  • лук - 1 с.л. червен
  • мирин - 2 с.л.
  • соев сос - 3 с.л. Тъмен
  • оцет - 1 с.л. оризов
  • мисо - 1 с.л.бяло
  • бонито флейкс - 1 шепа
  • сусам
  • говеждо месо - 1 - 2 бр. стек
  • рукола
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълката, джинджифилът, чесънът и лукът се настъргват.

В добре загрят тиган се слагат 3 с.л. саке, 3 с.л. тъмен соев сос, 2 с.л. мирин, 1 с.л. захар, 1 с.л. бяло мисо и се смесват. Изчаква се захарта да се разтвори добре и сместа да заври, като бърка се периодично. След като заври, се оставя не повече от 2 мин. да покъкри и котлонът се спира.

Добавят се настърганите продукти заедно с 1 с.л. оризов оцет и бонито флейкс и се разбърква. След като сместа изстине, се разбърква и прецежда и се добавя сусамът в соса.

Говеждия стек се овкусява със сол и черен пипер и се пече до желаната степен. Ако нямате дъска за издаване, използвайте чиния. Направете канапен от свежа рукола. Оставете стека да почива малко на дъската. Нарежете го и го наредете върху руколата. Не изхвърляйте прекрасния сос, който ще остане по дъската, а го изсипете върху стека. Сипете соса в сосиери и потапяйте парчетата стек в него, докато се храните. Може да приготвите и по купичка чист ориз.

douzo meshiagare ! (Добър апетит! )

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар