Mързелива туршия от чушки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
07/01/2012
"Това не е мързелива, а енергоспестяваща туршия, която икономисва от времето за приготвяне и в никакъв случай от вкуса!"
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо34 994
  • Преглеждания за месеца400
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички количества са в зависимост от количеството чушки, което ще използвате. Подберете прави и месести чушки. Запечете ги леко, без да прегарят и да се отделя люспата - колкото да се опърлят.

Направете цепки на върховете им и ги наредете в наклонена тава, за да се отцедят от сока. Оставете ги така за 1 нощ.

На другия ден ги наредете в 1 или повече буркани, като между редовете чушки ръсите едро нарязан магданоз, скилидки почистен чесън и моркови, нарязани на кръгчета.

Преварете оцет със сол, като на 1 л оцет се падат 2 с.л. сол. Щом изстине залейте пиперките с оцета, а отгоре налейте 2-3 пръста олио. Съхранявайте на студено и тъмно място.

Дълбока емайлирана тенджера 12 л. с декор-10%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбока емайлирана тенджера 12 л. с декор
42.00 лв.
38.00 лв.
Виж ››

Ако ви предстои готвене за някакво събитие, не се тревожете, защото емайлираната тенджера от 12 л ще ви се притече на помощ. Тенджерата има красива декорация и капак за удобно съхранение на храната.

Рейтинг

5 6
4 3
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар