Пита на охлювчета със сирене и масло

цветослава кирковацветослава киркова
Готвач
393
1k
543
853
1
23/12/2019
"Не пропускайте да сложите на трапезата си тази невероятно пухкава и ароматна питка "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 012
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята в купичка, добавете захарта и една супена лъжица от брашното, добавете половината от топлата вода и оставете да шупне.

Пресейте брашното в дълбока купа и го смесете със солта, направете кладенче в средата, добавете разбитото мляко, оцета и олиото, шупналата мая, разбъркайте леко, добавяйте водата малко по-малко.

Замесете меко и пухкаво тесто, намажете го с олио и оставете за 1 час да втаса на топло.

Готовото тесто разделете на три части. Вземете едната част, разточете я на тънка кора, намажете с разтопено масло и поръсете с натрошено сирене, отгоре сложете втора кора, пак намажете с масло и поръсете със сирене, сложете последната кора, разточете леко, за да се разпредели плънката между корите, навийте на руло, нарежете на еднакви парчета.

Вземете форма с диаметър 28 см, застелете я с хартия за печене, подредете парчетата, като ги изправяте нагоре, и оставяте по-малко разстояние между тях. Оставете за 30 мин да втаса още един път.

Намажете с разбития с малко олио жълтък. Печете на 200 градуса за 45 мин. Когато питата хване приятен загар, намалете фурната на 180 градуса.

Готовата Пита на охлювчета със сирене и масло напръскайте с вода и завийте с чиста кърпа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар