Ябълков мус с кактусово желе

22/11/2016
"Екзотичен, ефектен и много, много, много вкусен! Не пропускайте да опитате този нежен мус "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо295
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките /отделете две от ябълките/ и ги почистете от семенната част. Нарежете ги на парчета, сложете ги в подходящ съд за варене и ги покрийте с вода.

Сварете ги, докато омекнат.

Отцедете ги от водата и пасирайте. Прецедете през сито и върнете обратно в съда за варене. Добавете канелата, джинджифила и меда. Заварете, докато сместа се сгъсти.

Охладете.

Почистете двете ябълки и ги нарежете на филийки. Сложете ги в съд на котлона, добавете кафявата захар и ги карамелизирайте.

В подходящи чаши за сервиране сложете на дъното желе от кактус, след това от ябълковия мус и завършете с карамелизирани ябълки и лъжичка желе.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар