Домашен картофен пай за душата

Фати КамбероваФати КамбероваПомощник Готвач107389252
18/12/2016
"Този пай ще ви сгрее душата, особено ако е поднесен с много любов "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 162
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите и ги намачкваме да станат на каша. Добавяме яйцето, маслото, брашно, черен пипер, сол на вкус и разбъркваме добре. В намаслена тава, поръсена с малко брашно, изсипваме картофеното тесто.

В тиган запържваме ситно нарязания кромид, морков. Размиваме каймата с малко вода, за да не стане на бучки. Прибавяме я и разбъркваме. Добавяме нарязаните на кубчета кисели краставички и печената капия. Овкусяваме със солта и сухите подправки - риган, чубрица и кимион. Разбъркваме добре.

В касерола запържваме маслото и прибавяме брашното. Разбъркваме до получаването на каша. Постепенно прибавяме прясното мляко и разбъркваме. Подправяме със сол и индийско орехче.

Изсипваме готовата плънка към картофеното тесто, като сипваме само в средата, за да се получи отстрани като коричка. Отгоре намазваме с готовия сос бешамел.

Запичаме в затоплена на 200 градуса фурна до запичане на картофеното тесто - 20-30 минути. След това изваждаме и настъргваме кашкавал отгоре и връщаме обратно във фурната до запичане на кашкавала.

Поднасяме готовия пай леко охладен.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар