Печена скумрия с доматен сос

magi yordanovamagi yordanova
Новак
99
351
1
2k
26/02/2012
"Скумрия на фурна - не може за не сте опитвали тази вкусна класика"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 219
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 броя
  • доматен сос - 500мл
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • дафинов лист - 1 - 2 броя
  • черен пипер - 10 броя зърна
  • олио - 5 - 6с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На скумриите се отстраняват главата и опашката, почиства се коремната им кухина и се измиват хубаво. Нарязват се на шайби или се разполовяват на две филета, но може да се сготви и цяла без да се нарязва. Посоляват се и се заливат с доматен сос.

Добавят се подправките и се поръсва с олиото. Рибата се пече на 180С в предварително загрята фурна, приблизително 30-40 минути.

Сервира се в чиния със сос и гарнитура от варен ориз.

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 12
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Геновева
Геновева
13.01.2019 15:19
Добре се получи..
0
0
Мадлена
Мадлена
05.01.2019 16:07
А може ли да се направи с домати от консерва?
0
0
Йоана
Йоана
05.06.2013 17:46
Искам само да кажа, че рецептата е перфектна и се получава много вкусно. Вече няколко пъти я приготвям и много се харесва. И само да добавя, че се получава точно както е на снимката. При някой може и да не се, но това зависи изцяло от кулинарните умения на човека, който я приготвя. Ако не ви се получава- търсете грешката в себе си, а не в някой друг !
1
0