Пухкави милинки

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
130
412
152
229
1
06/01/2017
"Не събуждайте семейството преди тези пухкави милинки да са излезли от фурната, а после неустоимият им аромат ще свърши всичко това вместо вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
84 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо407 963
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата618
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена84

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в топла вода оставяме, докато започне да се образува пяна. В дълбока купа сипваме прясното мляко, сол, яйцето, оцет и олиото. Добавяме брашното, маята и постепенно и замесваме меко тесто.

Оставяме да втаса в намаслена тава, докато обемът му се увеличи 3 пъти. Намасляваме си ръцете и оформяме малки топки, които редим в намаслена тава.

Поръсваме ги със сирене и ги оставяме да втасат отново за 20 минути. През това време запържваме 1 супена лъжица брашно и 2 щипки шарена сол в горещото олио.

Още докато е топло, заливаме втасалите милинки и ги слагаме в загрята на 180-200 градуса фурна. Печем до зачервяване и след това ги намазваме с масло и покриваме с кърпа за 15 минути.

Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото-17%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
24.00 лв.
20.00 лв.
Виж ››

Мнозина си мечтаят за закуска в леглото, а ние можем лесно да сбъднем мечтата ви с тази стилна бамбукова маса за закуска

Рейтинг

5 19
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#241037
когато оформям топчетата също слагам сиренце и масло и става много вкусно/:)
0
0
Роси Михнева
Роси Михнева
26.06.2019 22:06
Страхотни станаха! Благодарим за рецептата!
0
0
Necroelf
Necroelf
25.08.2018 12:30
А колко олио използваме за заливката ?
17
2
Потребител#188221
На мен ми трябваше 2 пръста от бутилката (толкова имах останало). Или колкото хубаво да покрие дъното на малка касерола.
0
0