Зеленчуци на пара

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697208
10/03/2012
"Зеленчуците на пара са изключително полезни, а когато са залети и с малко масло - и невероятно вкусни!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 368
  • Преглеждания за месеца381
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете половин литър вода в по-широка тенджера. Отгоре сложете уреда за варене на пара.

Ако нямате, използвайте нещо като прикачаща се решетка или по-голям гевгир.

Вътре сипете предварително почистените и нарязани по-ситно зеленчуци.

Сложете капака и оставете да се варят на пара за 20-25 минути.

Поднесете готовите зеленчуци, поръсени с малко сол, черен пипер и зехтин.

Ако искате да станат по-вкусни, още толи ги разбъркайте с 1-2 с.л. масло.

Рейтинг

5 6
4 2
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар