Дизмана с галета

22/01/2017
"Ако откриете по-сполучлива рецепта за Дизмани, споделете я тук, а дотогава тази ще ни е фаворит "
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 713
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд слагаме топли кисело мляко и прясно мляко, разтворена 30 г мая в малко топла вода, разбито едно яйце, 1. 5 ч. чаша олио, захар 1 с. лъжица и сол 1 с. лъжица.

Всичките съставки се разбъркват добре, като започваме да добавяме по малко брашно. Месим продължително време докато се получи средно меко тесто. Намазваме го леко с олио и го оставяме на топло да втаса.

Намазваме обилно тавата с маргарин, след като е готово втасало тестото го разделяме на осем равни топки. Всяка топка разточваме на набрашнена повърхност с форма на дълъг правоъгълник с дебелина 5 мм.

Мажем леко с маргарин и сирене по цялата дължина, прищипваме краищата и по този начин получаваме дълго тясно руло. Дооформяме го с ръце, като оставяме прищипаното отдолу.

Режим рулото с нож на равни разстояния. Получените парчета ги прехвърляме в тавата. На всяко парче от Дизманата слагаме малко маргарин и оставяме да довтаса.

След което с помощта на четка намазваме леко с олио и поръсваме с галета и много малко сол. Печем в леко загрята фурна на 200 градуса.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар