Сотирани картофки с чесън

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
92
384
151
123
1
09/02/2017
"По аромата и хрупкава коричка ще ги познаете. И от първата хапка ще се влюбите "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 495
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите много добре и ги сварете до полуготовност. Охладете, обелете и нарежете на едри парчета картофите в подходяща за печене тава. Почистете скилидките чесън и ги накълцайте на ситно, но не ги счуквайте.

Измийте лимона с хладка вода и настържете част от кората му, около 1 ч.л. Притиснете лимона към масата и разтъркайте няколко пъти, за да освободи соковете си. Разрежете лимона на две и изстискайте сока му в отделна чашка.

В чашата със зехтина излейте половината лимонов сок, кората, солта и чесъна, разбъркайте добре. Изсипете зехтиновата смес в тавата при картофите и разбъркайте добре.

Печете на 200 градуса 30-40 минути, докато придобият лек загар. По желание поръсете с настърган пармезан докато са топли. При сервиране поръсвайте с няколко капки лимонов сок.

Съвет: Прехвърлете лимоновия сок в пулверизатор и пръскайте с него за равномерност. Същото може да се направи със зехтин или олио, но без едри примеси.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар