Пълнозърнести питки с брашно от лимец

13/02/2017
Dora Grozeva
отDora GrozevaПомощник Готвач107283142
"Другото име на здравето - пълнозърнести питки с лимец "
Приготвяне35 мин.
Готвене15 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 226
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 350 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • брашно от лимец - 150 г
  • брашно - 150 г бяло
  • брашно - 100 г пълнозърнесто пшенично
  • ръжено брашно - 100 г пълнозърнесто
  • суха мая - 1 пакетче
  • слънчогледово семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към топлата вода се прибавя маята и захарта и няколко лъжици бяло брашно, след което се изчаква 10 минутки, да се активира маята. Прибавя се разтопеното масло.

Останалите брашна се смесват добре, прави се кладенче. В него се изсипва течната смес, прибавя се солта и се замесва хубаво еластично тесто. Прибавя се слънчогледовото семе и се омесва до пълното поемане от тестото. Покрива се и се оставя на топло за около час, да втаса.

Тестото се разделя на 12 топки и се оформят питките. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене, правят се нарези с остър нож и се поставя във фурната.

Първоначално се включва на 50-100 градуса за около 15 минутки, след което температурата се увеличава на 180 и се пекат до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар