Великденско руло от месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
14
12
1
17/02/2017
"След дългите Великденски пости това ястие ще ви се стори истинско чудо, което да хапнете в компанията на най-близките си хора "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 995
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформяме месото на правоъгълно продълговато парче и го начукваме много добре. След това го поръсваме със сол, черен пипер и вегетата.

Сваряваме спанака леко в подсолена вода, след което го изцеждаме и го нарязваме на ситно.

В дълбока купа смесваме спанака, каймата, нарязаните на ситно лук, джоджен и магданоз. Разбъркваме добре и приготвената плънка слагаме върху месото.

Върху плънката слагаме обелените яйца и завиваме на руло, като внимаваме да не излезе плънката. Завързваме двата края и средата с конец и изпържваме до златисто.

След това внимателно го слагаме в тавичка и заливаме с 1 ч.ч. вода.

Намазваме с маслото и печем на 180 градуса за около 60 мин, като от време на време обливаме с бульона, който ще се получи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар