Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен фасул по индийски

Зелен фасул по индийски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Зелен фасул по индийски
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Знаете ли, че в Индийската кухня думата вкусно е синоним на постно? Опитайте тази яхния и ще видите защо"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 800 г (замразен)
  • вода - 1 литър
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кромид лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • кориандър - 1 ч.л. сухи семена
  • джинджифил - 1/2 ч.л. (на прах или настърган)
  • магданоз - 1 връзка или зелен кориандър
  • стерилизирани домати - 1 буркан (около 500 г)
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера загряваме олиото и слагаме семената кориандър, нарязаните на ситно кромид лук и моркови.

След като се задушат, добавяме брашното и червения пипер, разбъркваме и слагаме зеления фасул, джинджифила и след като се запържат, заливаме с 1 литър гореща вода.

Посоляваме. След като поври 15 - 20 минути, добавяме разбитото в малко хладка вода царевично нишесте и пасираните домати.

Оставя се да заври и след 20 минути овкусяваме с пресования чесън и нарязания на ситно кориандър или магданоз.

Ястието може да се сервира топло веднага или по-късно вече охладено.

По желание гарнирайте с люти чушлета.

Зеленият фасул по индийски е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: