Свински гърди с гъби и моркови

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
123
409
265
128
2
19/02/2017
"Свинските гърди се нуждаят от подходяща компания, за да върви и приказката, и бирата "
Приготвяне30 мин.
Готвене160 мин.
Общо190 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 852
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите и морковите се нарязват на шайби (колелца). Слагат се на дъното на тавата.

Гърдите се нацепват с нож, без да се срязват докрай от страната с месото. Във всеки разрез се слага скилидка чесън.

Гърдите се слагат върху зеленчуците. Поливат се със соев сос, бирата и олиото.

Подправките се омесват и се поръсва цялото ястие. Гърдите леко се натъркват в процепите с подправките.

Водата се излива покрай зеленчуците.

Медът се разпределя върху гърдите. Поставя се фолио за печене и престоява така 30 минути. Пече се на 180 градуса 160 минути.

При необходимост фолиото се отстранява и се дозапича за 5-10 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Атанас Ленков
Нещо времето за готвене 160 минути се разминава с посоченото в началото - 120 минути. Кое е правилното?
0
0
Цветанка Цветанова
160 е правилното-извинявам се за грешката
0
0