Ориз със зеленчуци на пара

Ориз със зеленчуци на пара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
12/04/2012
"Специално за привържениците на здравословното хранене, които не са готови да направят компромис с вкуса!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо49 829
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза в няколко води. Нарежете всички зеленчуци на дребно, като настържете моркова, а скилидките чесън оставите цели. Може да използвате микс от зеленчуци по ваш избор.

Сложете голяма тенджера, пълна до 3/4 с вода да заври на котлона. Отгоре сложете метален гевгир.

Почистения ориз заедно със зеленчуците сложете в голяма метална купа, която слагате върху гевгира и доливате вътре 3 ч.ч. вода, малко зехтин, както и сол и черен пипер на вкус.

Натрошете бульончето отгоре, разбъркайте и оставете всичко да ври под капак до увирането на ориза. Важно е парата да може да излиза от капака.

Свареният ориз на пара със зеленчуци разпределете в чашки, хубаво ги притиснете, изчакайте да изстине и обърнете в чиния.

Рейтинг

5 9
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар