Пълнена франзела

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67876121525
14/03/2017
"Миризмата на тази вкусна печена франзелка ще ни събуди много по-ефективно от будилник "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 119
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Като за начало е необходимо да си приготвим франзелата. В зависимост от съда, в който ще печем франзелите, можем да ги разрежем на две или три парчета.

На всяко парче се изрязва горната част като капаче. След това се издълбава сърцевината им. Всяка получена лодчица се намазва отвътре с размекнато краве масло.

Подготвя се плънката като се нарязват на малки кубчета половината кашкавал, беконът, зелената чушка, домата и стръка пресен лук. Прибавя се едно яйце за спойка и всичко се обърква добре. С получената смес се напълват франзелите.

Отгоре се поръсват с предварително настъргания останал кашкавал. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Milka Marinova
Milka Marinova
31.08.2017 21:43
Невероятно ухаещо не е никак за пропусне. Благодаря за прекрасната рецепта
0
0