Начин на приготвяне
В топлата вода разтворете захарта и маята, оставете за 5 минути на топло. След което добавете олиото и смесените предварително пресято брашно и сол, замесете меко тесто, покрийте със стреч фолио и оставете на топло да удвои обема си.
Втасалото тесто разделете на 8 равни части оформени на топки. Всяка топка разточете на тънък правоъгълен лист с размери 30х13 см и навийте на руло откъм широката страна.
Подредете рулата в постлана с хартия за печене тава (аз използвах тавата на фурната).
Поставете тавата на топло за 30 минути, след което намажете рулата с приготвената предварително смес от водата, брашното и маковото семе. Печете на 180 градуса в предварително нагрята фурна за около 25 минути.
Извадете изпечените франзели и ги намажете с горещата медена вода, покрийте ги за 10 минути. Меки и много вкусни франзелки, опитайте, споделете и коментирайте!
Пухкавите домашни франзели са готови.
Коментари
Благодаря за споделената рецепта.
Препоръчвам всеки, който се е спрял на тази рецепта, да не се колебае да ги приготви!