Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Задушено Агнешко»Задушени агнешки врат и главичка със зеленчуци

Задушени агнешки врат и главичка със зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Задушени агнешки врат и главичка със зеленчуци2 / 2
08/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Една покана за обяд, на която не искате да откажете"

Необходими Продукти

  • агнешки врат - 1 бр.
  • агнешка главичка - 1 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • за намазване
  • олио - 2 с.л.
  • розмарин - 1 с.л. сух
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете розмарина с черния и червения пипер, добавете сол на вкус и прибавете 2 с.л. олио.

Разбъркайте добре да се смесят подправките, тази смес ще ни служи за намазване на месото.

Разделете врата на две, измийте и подсушете месото и агнешката главичка. Намажете добре парчетата месо, като масажирате със смазката, поставете ги в тава с капак.

Нарежете зеленчука; лука и джоджена на ситно, морковите на 2 или 3 парчета а картофите на едри полумесеци, посолете на вкус и поръсете с щипка черен пипер. Разбъркайте зеленчука и поставете на празните места в тавата около месото.

Налейте 1 к.ч. вода, колкото да не е на сухо, затворете капака на тавата и я поставете в предварително нагрята фурна на 200 градуса. Печете до готовност на месото за около 1 час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: