Топчета от парено тесто

Даниела РусеваДаниела РусеваГотвач31978781
16/05/2017
"Обзалагаме се, че ще искате да изядете поне дузина от тези пухкави солени топчета от парено тесто "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 482
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се кипва в тенджера с незалепващо покритие на огъня. Прибавя се едно пакетче краве масло и след като се разтопи се сипва една лъжичка сол. Брашното, предварително пресято със содата, се сипва отведнъж в сгорещеното мляко.

Непрекъснато се бърка с дървена бъркалка, докато се получи тесто, което като се сгъстява, започва да се отделя от стената на съда. Тенджерата се оттегля от огъня и се оставя за 10-на минути да поизстине. Сиренето се настъргва и се прибавя към тестото.

Последователно се прибавят и яйцата едно след друго, като непрекъснато се разбърква, докато сместа се уеднакви и се получи тежко лепкаво тесто.

Начин на оформяне:

Пръстите на ръцете се мокрят в купичка със студена вода. Взема се от тестото топче и се оформя с големина на орех.

Топчетата се подреждат в тава върху хартия за печене на разстояние едно от друго. Намазват се с четка с разбит жълтък, а след това по желание се поръсват с микс от семена - сусам, ленено и маково семе.

Солените топчета се изпичат на 180 градуса в предварително загрята фурна до порозовяване.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар