Млечен хляб в хлебопекарна

Станислава АрмяноваСтанислава АрмяноваИноватор361363651
26/05/2017
"Рецептата от нас, продуктите от вас, а печенето го оставете на хлебопекарната "
Приготвяне2 мин.
Готвене180 мин.
Общо182 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 724
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • яйце - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - около 50 мл
  • бяло брашно - 450 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 и 1/3 ч.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • суха мая - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива и се сипва в мерителен съд. При него се налива вода, докато стигне 100 мл.

Общо яйце + вода трябва да са 100 мл.

Прибавя се и прясното мляко.

Слагат се сол, захар и масло.

Отгоре се изсипва брашното и върху него - маята. Маята не трябва да се опира във водата.

Печем в хлебопекарната за бял хляб.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
София В.
София В.
22.06.2019 16:59
Иска малко повечко брашно...то зависи и от брашното.
0
0