Печеното пиле на баба с прясно зеле

27/12/2019
"Пиле със зеле - класическа и очаквано вкусна комбинация "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 367
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зелка - 1 голяма
  • пиле - 1 бр.
  • стар лук - 1 глава /или 2 - 3 стръка пресен/
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 200 мл
  • червен пипер - 1 с.л сладък
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с 200 мл олио и малко вода задушаваме зелето и нарязания лук до омекване.

Добавяме червен пипер, сол, нарязаните наситно скилидки чесън и черния пипер.

Ври още 15 мин и прехвърляме в тавичка зелето. Ако е необходимо, доливаме още вода.

Разпределяме го по равно и слагаме цялото пиле, намазано със сол, червен пипер и малко олио.

Печем пилето в загрята фурна 50-55 мин. до готовност.

Печеното пиле на баба с прясно зеле е готово.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар