Вкусни милинки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
07/09/2017
"Любимата закуска на малки и големи - това са пухкавите и ароматни милинки"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 808
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества
Милинки

Начин на приготвяне

В купа слагаме готовото тесто и към него прибавяме разбито яйце и киселото мляко.

Разбъркваме с ръце и като стане лепкаво, постепенно прибавяме разтопено масло (1/4 ч.ч.). Продължаваме да месим с ръце, докато мазнината се усвои от тестото. Ръсваме и брашно, колкото е необходимо, отново тестото да стане еластично.

Завиваме и оставяме да втаса. Приготвяме две кръгли форми от алуминиево фолио с размери 20 см. диаметър, или други подходящи форми за печене.

Включваме фурната да загрява на 180 градуса. Намазваме формите с масло. От тестото правим малки топчета. Всяко разтегляме с ръце и отново с ръце намазваме с разтопено охладено краве масло.

Слагаме в средата сирене и отново правим топчета, които подреждаме във формите за печене. Така запълваме целите форми с топчета от тесто пълни със сирене. Правим заливката, като запържваме в малко масло и лъжица олио, 1 с.л. брашно и малко сол.

Намазваме милинките с разбито яйце и поливаме със запърженото в мазнината брашно. Печем в загрятата фурна до готовност, за да станат златисти.

Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
22.23 лв.
Виж ››

Мнозина си мечтаят за закуска в леглото, а ние можем лесно да сбъднем мечтата ви с тази стилна бамбукова маса за закуска

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар