Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнен хляб»Домашен хляб с плънка

Домашен хляб с плънка

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
552911822
Домашен хляб с плънка
Снимка: Ваня Стойчева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ако от кухнята се носи неустоим аромат на топъл хляб и още нещо, значи във фурната се пече домашен хляб с плънка"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 щ.
  • сол
  • колбас - 200 г
  • чушки - 4 бр.
  • домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме брашното в тава, правим геранче, в което чукваме яйцето, слагаме киселото мляко и солта.

Замесваме с разтворената в хладка вода мая, с щипка захар в нея.

За плънката запържваме колбаса с малко олио, изпържваме чушките и добавяме доматките. Оставяме да поизври сосът.

Тестото тъкмо е втасало 20 минути, оформяме го на пита и завиваме в нея плънката. Печем до златисто на 190-200 градуса

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: