Начин на приготвяне
Загасете содата в киселото мляко. Сложете всички течни съставки в хлебопекарната, захарта и солта. Отгоре изсипете брашното и натрошете маята.
Пуснете на програма тесто. Когото спре да меси, засечете 20 мин. (не е необходимо напълно да втаса). Извадете и разделете на две. Вземете първата топка и я разстелете на правоъгълник.
Сложете половината плънка и навийте на руло (може да намажете и с малко краве масло преди да сложите плънката). Усучете и поставете в дълбока тавичка, застлана с хартия.
По същия начин направете и с втората топка тесто. Намажете тутманика с жълтък и оставете да втаса. Печете на 180 градуса до готовност.
Тутманикът, замесен в хлебопекарна, е много вкусен.