Празнична торта с кайма

27/10/2017
"От вас празника, от нас тортата или обратното? Важното е всички да я опитаме "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 128
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с яйцето, намачкани с вилица сварени картофи и подправки.

В намаслена малка тавичка с диаметър 23-24 см се оформя като блат.

Отгоре се нареждат разрязани и разтворени като книга печени чушки, върху тях резенчета кисели краставички, следва настърган кашкавал и парчета бекон.

В купа се разбиват две яйца, добавя се сметана, черен пипер, настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз. Разбърква се добре сместа и с лъжица се разпределя да покрие тортата.

Печем в загрята фурна 190-200 градуса за 15 минути, покрива се отгоре с фолио и печем още 15 минути. Сваля се фолиото и да добие златист загар включваме вентилатора за още 5-10 минути, докато стегне и зачерви заливката.

Изважда се в чиния, леко охладена се гарнира с роза от червени чушки, кисели краставички и листа пресен магданоз.

Нарязва се като торта и сервираме с резени пресни домати.

Вкусно и празнично !

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар