Начин на приготвяне
Фурна - 170/180 градуса; Дебела чугунена форма/тиган или форма с много плътна основа с диаметър 23-24 см.
В самата форма на слаб котлон се разтопява маслото. Сваля се и се добавят двата вида захар. Разбърква се с дървена шпатула. Леко се охлажда и се добавя яйцето. Разбърква се, докато се приеме от маслото.
Сместа се уеднаквява, става гъста и тежка, но все още се забелязва течното масло.
Добавя се ванилията, брашното, разбъркано със содата за хляб, солта и пелетите шоколад. Разбърква се с дървената шпатула, тестото е тежко, заглажда се. Поставя се във фурната.
Пече се на 180 градуса за около 20 минути до златисто.
След като се охлади, бисквитата се нарязва на тортени парчета. Може да се добави ванилов сладолед или топка сметана.
Голямата хрупкава шоколадова бисквита е готова.
Източник: HomeCooking