Туршия от кисели дини в бидон

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
29/08/2012
"Обзалагаме се, че не сте опитвали толкова вкусна туршия досега!"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35 982
  • Преглеждания за месеца518
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • диня - 4 кг малки незрели динчета
  • оцет - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.ч.
  • карамфил - няколко зърна
  • синап - 1 с.л. зърна
  • черен пипер - зърна, на око
  • канела - 1 пръчка, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете малки динчета, които са незрели, твърди и хрупкави.

Измийте ги, подсушете ги и ги надупчете с дебела игла.

Подредете ги в бидона.

Смесете в тенджера водата, оцета със солта, захарта, карамфила, синапа, зърна черен пипер и пръчка канела.

Сварете маринатата и я залейте веднага върху динчетата, като може да махнете канелата.

Оставете туршията от кисели дини в бидон на хладно място, като през 2-3 дни преточвайте саламурата, докато туршията узрее.

Дълбока емайлирана тенджера 12 л. с декор-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбока емайлирана тенджера 12 л. с декор
42.00 лв.
32.34 лв.
Виж ››

Ако ви предстои готвене за някакво събитие, не се тревожете, защото емайлираната тенджера от 12 л ще ви се притече на помощ. Тенджерата има красива декорация и капак за удобно съхранение на храната.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар