Начин на приготвяне
Продуктите за тестото се слагат в контейнера на хлебопекарната в указания ред и точен грамаж. Моята пекарна е Тефал и избирам програма 6 за 1 кг хляб.
Когато функцията на пекарната за втасване на тестото приключи изваждам контейнера и на набрашнен плот разделям тестото на 2 топки.
Всяка от тях разточвам на кръг и разрязвам на 10 триъгълника. Съставките за плънката се рендосват предварително в отделни чинийки.
С малка лъжичка се поставя от плънката върху широката част на триъгълниците и се намотават към тясната част.
Кифличките се подреждат в широка тава, застлана с хартия за печене, на разстояние една от друга. Намазват се с разбития жълтък и се поръсват със сусам.
Поставям тавата в студена фурна/докато загрее, солените кифлички втасват/и загрявам на 200 градуса, пека до златист цвят.
Солените козуначени кифлички замесени в хлебопекарна са готови.