Печен бял боб на фурна

24/12/2017
"Вкусно предложение директно от кухнята на баба - никой не може да му устои "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 719
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се кисне за 12 часа във студена вода. Вари се за 20 минути и водата се изхвърля.

Заливаме отново с изворна вода, нарязани кубчета морков и половин глава лук. Когато омекне се сваля от котлона.

В тиган се загрява малко олио, запържваме втората половина лук, нарязана червена чушка да сменят цвета си. Добавя се червен пипер, разбърква се и сваляме от огъня.

Запръжката сипваме при боба, добавят се чубрица, джоджен и магданоз.

Прехвърля се в тавичка и печем в загрята фурна на 180 градуса докато течността почти се изпари. Сервираме с туршия и чорбаджийски чушки. Вкусна гозба за Бъдни вечер!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар