Милинките на Жани

ЖанетаЖанета
Новак
12
Милинките на Жани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
"Вкусни, пухкави и най-вече домашни, защото от домашното по-хубаво няма"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1/2 пакетче
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • сол - 1 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 1 к.ч. топла (аз сложих една чаена)
  • За заливката
  • кисело мляко - 1/3 кофичка
  • яйца - 1 брой
  • зехтин - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С тези продукти се оформя тесто, което се оставя да втаса около 15 мин. След това се разделя на 3 топки, всяка от които се маже от двете страни с олио и се издърпва във формата на кръг (с размера на тавичката. След това се навива на руло и се реже на кръгчета, които се подреждат в тавата за печене-това се прави и с трите топки.

Оставя се да втаса докато се напълни тавата. Правим заливката и я изсипваме върху вече втасалите милинки.

Пече се в затоплена фурна с t=200-220°C за около 30 мин. След като са готови се намазват със зехтин, и се покриват с кърпа, за да се задушат и омекнат.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
520
46
35
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниела
Даниела
няма как с толкова малко мазнина да станат милинки ,според мен милинките трябва да бъдат по мазнички
10.10.2013 17:29
3
2
мариана
мариана
Това не са милинки не бъркайте,то е нещо като погача.Милинките са макли топчета правят се със заливка и отгоре със захар
10.10.2013 15:10
2
3
1
Покажи всички подкоментари
Шуши
Шуши
Има мая която 1 кубче е за 2 кг. брашно...така,че гледайте какво пише на нея ;)
03.10.2013 12:57
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Приготвих милинки за първи път и с някои промени станаха чудесни. За 1 кг. брашно по принцип трябва 1 кубче прясна мая и аз толкова сложих. Оформянето е от друга рецепта- след втасване се оформят топчета и се слага сиренце във всяко, така се нареждат в тава едно до друго. Сложих ги в студена фурна и така топчетата втасаха докато загрее. Мисля, че пекох по-малко от 30 мин. -те като са готови си личат. Това са промените, които направих и бяха успешни.
22.06.2013 10:50
3
mariqna
mariqna
vsi4ko e super no kato dobavi6 i 300gr sirene ve4e e zavar6eno
17.06.2013 23:02
2
Танита
Танита
Направих тестото по друга изпитана реципта,но заливката от тази и станаха страхотни!!
09.10.2012 22:09