Руски пелмени с телешко и агнешко месо

10/01/2018
"Пелмени, но не какви да е, а с два вида месо - сега да ви видя как ще ум устоите "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 480
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • за пелмените
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйце - 1 бр.
  • хладка вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • за плънката
  • агнешко месо - 300 г
  • телешко месо - 250 г
  • белтък - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • пресен чесън - 1 стрък
  • черен пипер
  • сол
  • за бульона
  • телешки бульон - 3 кубчета
  • вода - 2 л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за сервиране
  • заквасена сметана - 200 г
  • пресен чесън - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се твърдо тесто, което се завива с кърпа или фолио, за да не изсъхне, и се остава да почине двайсет минути на стайна температура.

През това време се приготвя плънката, като се смесва агнешката и телешката кайма с белтъка, много ситно нарязаните чесън и кромид лук, добавя се малко сол и черен пипер на вкус.

Тестото се разделя на топки и се разточwа върху набрашнения плот с точилка. Със стъклена чаша се изрязват кръгчета и във всяко се слага по едно топче от плънката с размер на кюфтенце и краищата се притискат, за да се получи полукръг, след това се събират и се оформя нещо като розичка. Ако решите, можете да направите повече пелмени и да ги замразите във фризера за бързо и вкусно приготвено ястие, като не е необходимо предварително размразяване преди сваряването им.

Пелмените се пускат един по един във врящата вода, в която сме разтворили телешкия бульон, чаена лъжичка сол и супена лъжица олио.

След като пелмените изплуват на повърхността на бульона, се засичат около десетина минути, и се изваждат с решетъчна лъжица.

Всяка порция се гарнира със заквасена сметана и стръкчета пресен чесън или лук, поръсва се с прясно смлян черен пипер.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
10.01.2018 15:59
Кулинарният талант е заложба! Наслада за сетивата ми!
6
0
Зорица
Зорица
11.01.2018 10:53
Сърдечно благодаря Севде! Високо ценя мнението на такъв кулинарен естет като теб! Поздрави :)
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв