Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Портокалов сладкиш с шоколадов ганаш

Портокалов сладкиш с шоколадов ганаш

Портокалов сладкиш с шоколадов ганаш
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
3 / 4
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Когато името на рецептата звучи като магия за сладост, няма как да не опитаме този сладкиш"

Необходими Продукти

  • портокал - 1 бр. (с тънка кора)
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 70 мл
  • бакпулвер - 1
  • брашно - 170 г
  • сол - 1 щипка
  • Ганаш
  • сметана - 200 мл
  • шоколад - 200 г млечен
  • масло - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре портокала и го нарежете на парчета заедно с кората, ако е с по-дебела кора отстранете бялата част.

Сложете парчетата портокал в купата на пасатора и добавете яйцата, захарта и олиото. Пасирайте и прехвърлете сместа в купа.

Прибавете брашното с бакпулвера и с телена бъркалка разбъркайте до еднородна смес.

Застелете с готварска хартия форма с диаметър 18-20 см и изсипете сместа. Печете в загрята фурна на 170 градуса около 30 минути само на долен реотан. Оставете готовия блат да изстива.

В купа начупете шоколада. Смесете сметаната, маслото, меда и ги загрейте до точка на кипене. Залейте шоколада и оставете две минути, без да бъркате.

След две минути разбъркайте до пълното разтопяване на шоколада. Оставете за 5 минути леко да се охлади.

Изстиналия блат разрежете на две части. С 4-5 с.л. намажете единия блат и покрийте с другия.

Залейте с останалия ганаш и декорирайте по ваш избор.

Портокаловият сладкиш с шоколадов ганаш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: