Кюстендилски милинки

22/01/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234663773
"Отдалеч донесохме милинките, а още са съвсем топли - да ви е сладко "
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 627
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме средно меко тесто с продуктите, като маята се активира със захарта и 2-3 с.л. брашно. Оставяме тестото да почива 30 мин.

След това от него късаме топчета - колкото по-голям орех.

Редим по края на тавата, като от време навреме намасляваме в олио ръцете.

Между топчетата ръсим сирене на вкус.

Покриваме тавата с найлон и я поставяме на топло във фурната включена на 20 градуса.

През това време правим заливката - маслото стопяваме в тиганче, добавяме

брашното, леко запържваме и махаме от котлона.

Слагаме киселото мляко и яйцето.

Когато са втасали милинките, ги намазваме с получената паста.

Печем в студена фурна, която включваме на 180 градуса за около 35 мин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар