Пъстърва с бяло вино на фурна

09/03/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф81922724633
"Вкусно, семпло, съвършено до последната хапка "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 806
  • Преглеждания за месеца241
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса.

Измийте и отцедете пъстървите от водата. Поръсете ги отвън и отвътре със сол, зехтин и черен пипер.

Прехвърлете в намазнена тавичка с незалепващо покритие.

Нарежете почистения спанак, ореховите ядки, няколко листенца розмарин и чесъна на ситно.

Прибавете към сместа каперсите, настъргания морков, 2 супени лъжици зехтин, фино настърганата кора от 1/2 лимон и сокът му.

Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Напълнете пъстървите с получената смес. Отгоре наредете стръкчета розмарин и резенчета лимон. Поръсете със сол и черен пипер.

Сипете виното на дъното на тавичката - трябва да покрива не повече от половин пръст.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на умерена фурна около 25-30 минути под фолио и 15 открити, за да се запече кожата.

Поднесете пъстървите със свежа салата по избор и задължително с бяло вино!

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар