Шаран с Галета

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1484140215175
11/03/2018
"Тайната е в панировката, винаги сме го казвали "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 044
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр ( 2 кг)
  • галета - 1 пакет
  • олио
  • сол
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте много добре шарана. Нарежете на шайби или разрежете през гръбнака и тогава нарежете на отделни парчета.

Осолете всяко парче и оставете да си поема солта за няколко часа. Пригответе си галетата в чиния и оваляйте всяко парче.

Загрейте олио в дълбок тиган и изпържете парчетата шаран на не много силен котлон, защото галетата по-бързо прегаря от брашното.

Сервирайте шарана с резени лимон.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар