Печен заек с разкошна плънка

ИнаИна
Помощник Готвач
44
157
103
44
25/03/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо510
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печен Заек

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява олиото. Изсипва се консервата грах. Нарязва се на ситно магданозът и се добавя към граха.

Докато се задушават се нарязват сърцето и дробчетата на малки кубчета. Изсипва се орзото в тенджерата и се добавят нарязаните вътрешности.

Подправя се със сол, черен пипер, червен пипер, целина и чубрица. След това се прибавят 400 мл вода и се слага капакът.

Оставя се да ври около 10 минути, като периодично се разбърква. След това се добавят стафидите и орехите и се оставя да ври около 15-20 минути.

В тава се слагат 300 мл вода. Пълни се заекът с готовата плънка и се зашива. Слага се в тавата и се разпределя остатъкът от плънката около него. Завива се с фолио за печене.

Загрява се фурната на 180 градуса и се пече около 50 минути.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар