Домашни Картофени Хлебчета

22/04/2018
"Искате ли заедно да проверим колко са вкусни тези домашни картофени хлебчета "
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо826
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сложете в съд за варене. Покрийте ги с вода и ги сварете до пълна готовност. Още топли ги намачкайте на пюре, като преди това излеете водата.

Залейте маята с малко хладко мляко, разбъркайте я до получаването на кашичка, прибавете с.л. брашно и захарта. Оставете на топло, за да шупне.

Пресейте брашното, добавете маята, останалото прясно мляко, картофите, зехтина и солта. Чукнете и яйцата, като отделите единия жълтък за намазване.

Замесете меко тесто. Покрийте го с кърпа и го оставете на топло, за да втаса.

Готовото тесто разделете на 8-9 топки, като преди това си потапяте ръцете в зехтин и оформете питките.

Намажете всяка питка с разбит жълтък и оставете отново да повтасат.

Наредете питките в тава, застлана с домакинска хартия и изпечете в леко загрята фурна, като постепенно увеличите градусите на фурната до 180.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар