Пържен Телешки Дроб по Турски

29/04/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5702116121
"Сега е моментът да опитате крехък телешки дроб - и да не забравите да се похвалите на приятели откъде сте научили рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 830
  • Преглеждания за месеца218
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това ястие, носещо ароматите на Ориента, ще ви принесе в модерната турска кухня.

Ориза заливаме с гореща вода с съотношение 3:1.

Разтопяваме маслото в по-дълбок тиган. Измиваме черния дроб и го нарязваме на по-малки парченца.

Запържваме го до златисто, докато промени вкуса си. Добавяме тиквените семки и стафидите.

Овкусяваме изпържения до златисто телешки дроб със сол и черен пипер.

Изсипваме горещ бульон (телешки за предпочитане), колкото да покрие дроба. Прибавяме прецедения ориз и захлупваме с капак.

Намаляваме котлона и варим 10-15 минути. Поръсваме с канела, бахар и цели листа от магданоз.

Отстраняваме съда от огъня, покриваме го с памучна кърпа и захлупваме с капака.

Оставяме го да почине 25 минути.

Поднасяме го поръсен с червен пипер и лют по желание.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар