Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържен Телешки Дроб по Турски

Пържен Телешки Дроб по Турски

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пържен Телешки Дроб по Турски
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Сега е моментът да опитате крехък телешки дроб - и да не забравите да се похвалите на приятели откъде сте научили рецептата"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч. дългозърнест
  • масло - 85 г
  • тиквени семки - 3 с.л.
  • стафиди - 2 с.л.
  • бульон - 400 мл
  • бахар - 2 зърна
  • канела - 2 - 3 щипки
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това ястие, носещо ароматите на Ориента, ще ви принесе в модерната турска кухня.

Ориза заливаме с гореща вода с съотношение 3:1.

Разтопяваме маслото в по-дълбок тиган. Измиваме черния дроб и го нарязваме на по-малки парченца.

Запържваме го до златисто, докато промени вкуса си. Добавяме тиквените семки и стафидите.

Овкусяваме изпържения до златисто телешки дроб със сол и черен пипер.

Изсипваме горещ бульон (телешки за предпочитане), колкото да покрие дроба. Прибавяме прецедения ориз и захлупваме с капак.

Намаляваме котлона и варим 10-15 минути. Поръсваме с канела, бахар и цели листа от магданоз.

Отстраняваме съда от огъня, покриваме го с памучна кърпа и захлупваме с капака.

Оставяме го да почине 25 минути.

Поднасяме го поръсен с червен пипер и лют по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: