Родопски Голеник

Родопски Голеник
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - стрита
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме спанака, нарязваме на ситно и леко задушаваме в маслото.

Към него добавяме ориза с малко вода.

Оставяме така да къкри, докато самият ориз поеме водичката.

Счукваме яйцата, поставяме подправките и разбъркваме.

Всичко това разстиламе в дебел тиган като тънка питка и оставяме да се изпече.

След като се изпече от едната страна, обръщаме от другата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: