Телешко с Ориз и Спанак на Фурна

Петя ТосковаПетя ТосковаПомощник Готвач82151331
31/05/2018
"Крехко телешко с пролетен аромат на спанак и вкусен ориз "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 919
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд с олио слагате телешкото месо, което сте нарязали на кубчета, и го овкусявате със сол, пипер меланж, кориандър и кимион. Задушавате, като добавяте виното и 2 ч.ч. вода и се добавя едно зеленчуково бульонче.

В друг съд се запържва оризът, ситно нарязания лук, морковите, нарязаните на филийки гъби и консервата домати. Долива една чаша вода, колкото да покрие сместа.

Разбъркваме и щом кипне, се добавяме бейби спанака, за да се задуши за кратко.

В тавичка слагаме задушеното телешко месо и ориза със спанака, другото бульонче и две чаши вода. Печем на умерена фурна до готовност.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар