Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Правя вариация на този гювеч, но в тава покрита с алуминиево фолио. Нищо не запържвам. За да е здравословно нареждам в намазнена тава месо, повечко лук /може и праз на жулиени/, гъби, картофи, моркови и добавям подправки на вкус/лют червен пипер, черен пипер, бахар, дафинов лист/, сол и още мазнина ако има нужда. Заливам с малко водичка и завивам тавата с алуминиево фолио. Фурната дали е загрята или не няма никакво значение. Пека час и половина и отвивам фолиото. След това вариантите са два. В единия случай само оставям да се запече до хубав златист загар /около 20 минути/. В другия вариант равномерно разпределям отгоре по една опаковка /100-120 гр/ топено сирене и сирене крема - нарязани на малки парченца . Може за сгъстяване на соса да се разбие малко брашно с водичка и отново запичам. Трябва да отбележа, че количеството на продуктите е на око - каквото имам , а подправките са на вкус. Резултата винаги е много вкусно ястие. Добър апетит.
22.11.2023 08:58
17
8
1
Анонимен
Анонимен
И аз добавям картофи като Вас, но зимата в глинен съд в печката на дърва.
27.12.2023 12:48
Христо Славейков
Христо Славейков
Класика в жанра, вкусна класика! Наистина не съветвам никого да слага глинен гювеч в гореща фурна! ПУКАТ СЕ!!!
11.12.2022 16:31
11
Mimi Georgieva
Mimi Georgieva
Изваждам решетката и включвам фурната. Слагам студената решетка и след това гювеча върху нея в затоплената фурна.Така се пести време.
10.08.2018 01:09
15
3
1
Анонимен
Анонимен
Месото и зеленчуците са претърпели термична обработка и топлината се е предала на глинения съд.Няма проблем да се сложи в затоплена фурна и съм го правил.Ако беше със студени продукти ,не е редно да е затоплена фурната.
24.06.2023 22:20
1
Людмила Чохаджиева
Людмила Чохаджиева
Не е необходимо да се пържи месото, Не е здравословно. Аз слагам всичко в гювеча и картофи задължително.В студена фурна, докато заври. Намалявам на 1 отдолу и отгоре и след 2,5 е готово ястието.Картофите не се разваряват категорично.
23.10.2016 22:30
63
15
Mariq Mitkova
Mariq Mitkova
Неразбирам , до колкото знам глинените съдове никога не се слагат в затоплени фурни или на затоплени котлони защото се пукат , май има някаква грешка ,освен това времето за приготвяне е доста месото ще се скаша ,за толкова време може да стане готово само ако се пече на 100 градуса като се има и в предвид че се пече в гювеч , иначе общо взето е добро като идея
21.09.2016 18:50
74
12
1
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Гювече вече ще е затоплен от топлото месо.Относно времето и на мен ми изглежда много,но все пак е изпробвана рецепта.
09.10.2016 15:39
15
5