Подлучен зелен фасул

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
47
237
75
78
01/10/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 243
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се почиства и измива. Сварява се до готовност. Отцежда се в гевгир, като се запазва течността от варенето.

В дълбок тиган или тенджера се задушава нарязанияt кромид лук и чесън.

Добавя се и морковът, нарязан на колелца. Налива се течност от варенето на фасула, но не много и се вари до готовност на продуктите.

След като са сварени, към тях се прибавя доматеното пюре и сварения фасул. Обърква се и се оставя, ако има вода да изври.

Разпределя се в чинии, оставя се малко да поизстине и се прибавят по 3-4 с.л. кисело мляко.

Прави се запръжка от олиото и червения пипер и се залива ястието.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар