Усукан четирислоен Тутманик

24/11/2018
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач163691082
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо870
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладко прясно мляко. Прибавете 1 с.л. захар и 2-3 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете за 10 минути, докато маята се активира.

Пресейте брашното и направете кладенче. Прибавете киселото мляко, яйцата (единия жълтък заделете за намазване на тутманика), солта и втасалата мая.

Замесете меко тесто. Намажете го с олио и изчакайте 40 минути докато удвои обема си.

Готовото тесто разделете на четири части. Всяка разточете на правоъгълник с размер приблизително 30-20 см.

Намажете с размекнато масло и сложете 1/3 от сиренето. По същия начин направете и с останалите 3 части, като ги подреждате една върху друга. Последната само намажете с масло.

Разрежете на четири ленти и всяка усучете. Подредете ги в подмазана тава, като почнете от средата, а другите увийте около първата. Оставете отново да втаса.

Смесете заделения жълтък с 1 с.л. олио и намажете тутманика. Отгоре поръсете със семена по избор.

Печете в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 30-35 минути.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар