Борш чорба със свинско

ЗорицаЗорицаГуру94526029475
25/11/2018
"И който ви каже, че по принцип в борша не се слага свинско месо, му кажете да си гледа работата "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 229
  • Преглеждания за месеца403
  • Преглеждания за седмицата84
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и нарязано на парчета свинско месо се запържва с олиото в дълбока тенджера, след което се залива с вода и се оставя да се вари на котлона.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават за няколко минути в тиган с малко олио.

Добавят се почистените от семето и нарязаните на ситно чушки, нарязаните на кубчета морков, цвекло и оцетът.

Задушава се отново за няколко минути, след което се всичко се прехвърля в тенджерата при врящото свинско месо.

Зелето и картофите се нарязват на парчета и се добавят към врящия борш. Боршът се вари до готовност на зеленчуците.

Накрая се овкусява със сол и черен пипер, а когато е готов се прибавят и нарязаните на ситно магданоз или целина.

Боршът се понася гарниран (по желание) с листенца босилек и лъжица заквасена сметана.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар