Питка за Андреевден

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1467140014995
03/12/2018
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 079
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете гладко тесто от изброените продукти, оставете да втаса и да удвои обема си.

Разделете го на 1 по малка част тесто за центъра и 2 еднакво големи топки, всяка разделете на 3 топчици и разточете 3 обли кори. Или по-точно - оформяте 6 еднакво големи обли кори, три по три слепвате с масло, без да мажете горната.

Разрязвате на 8 части, като започвате от центъра, но не стигате до края, обръщате всяко листо назад.

От другата тройка кори разрязвате на 8 триъгълника, всеки режете по средата, хващате върха и промушвате отдолу нагоре.

Готовите листа подреждате във вътрешността на тавата и от малката част тесто разточвате кора, мажете с масло, навивате на руло и разрязвате по средата.

Усуквате двете части и завивате по средата на питката.

Оставяте празничната питка да втаса, след което мажете с жълтък и печете в загрята фурна на 170 градуса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар