Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Аламинути»Най-вкусната печена наденица

Най-вкусната печена наденица

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Най-вкусната печена наденица6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"На тази наденица ѝ липсва само малко червено вино, за да стане перфектна"

Необходими Продукти

  • наденица - 2 бр. (македонска)
  • чесън - 2 скилидки
  • морска сол - 1/2 к.л., смляна
  • чубрица - 1/2 к.л. ронена
  • мащерка - 1/2 к.л.
  • зехтин - 2 ч.л. за готвене
  • черен пипер
  • лют червен пипер - чили
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надениците се обелват и с помощта на остър нож се правят напречни прорези на разстояние около 2 см. и от двете страни.

Скилидките чесън се обелват и нарязват на тънки колелца. Намушкват се в прорезите на надениците.

Всяка наденица се поставя върху парче алуминиево фолио, поръсва се с подправките - смлени морска сол, черен пипер, кимион, лют червен пипер, чубрица, мащерка и се намазват с помощта на четка със зехтина.

Надениците се завиват във фолиото и се слагат в тавичка, в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.

Поднасят се със свежа сезонна салата по ваш вкус.

Бързо - лесно - вкусно. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много повече време от 15 минути ми трябваха, за да сготвя наденицата, даже не знам колко бяха. :D Иначе бяха хубави, но тези 15 минути не са достатъчни.
07.12.2023 20:20